Kävin eilen tekemässä Toffelle lyhyen treenijäljen metsään, ajattelin samalla katsastella löytyisikö mustikoita kun vielä pitäisi jokunen litra pakkaseen niitäkin saada. No, juuri siinä kohtaa mihin jäljen olin suunnitellut tehdä olikin mustikoita tosi paljon :) En jäänyt niitä poimimaan mutta tiesinpähän minne lähipäivinä palaan ämpärin kanssa.

Jälkeä tehdessä lähti edestäni lentoon ensin yksi pyy ja hetkeä myöhemmin maasta nousi vielä kolme akkateertä mukavalla rytinällä. Toffelle hyvää harjoitusta maastossa, jossa kanalintuja majailee... Jäljestä tuli kaiken kaikkiaan aika lyhyt, n. 300-400 m yhdellä kulmalla, lisäksi tein yhden ylimääräisen makuun toiselle suoralle. Tarkoitus oli Toffen kanssa opetella hitaampaa etenemistä, viime viikon kokeessa sain tuomarilta ohjeistusta tuohon jarruttamiseen koko jäljestyksen ajan (eli myös silloin kun koira etenee rauhallisemmin - koko ajan naru kireällä).

Tänä aamuna lähdettiin heti aamupalan jälkeen metsään. Jäljelle ajaessa yhtäkkiä tien reunasta nousi raskaasti lentoon iso ruskeahko lintu, jonka tulkitsin joko nuoreksi ukkometsoksi tai sitten korpimetsoksi. Koppelo se ei ollut, väritys oli paljon tummempi ja kokokin mielestäni isompi. Se nousi puuhun tien sivuun ja aikani sitä auton ikkunasta ihailin. Varsinaisella jälkipaikalla ei tänään lintuja näkynyt/kuulunut, eikä edellisen päivän linnuista ollut mitään ongelmaa Toffelle. Jäljestys sujui hyvin, vauhtia olisi taas ollut kovastikin, mutta hienosti sain sitä jarruteltua ja työskentely oli heti tarkempaa. Ja Toffe merkkasi hienosti alun, makauksen suoralla sekä kulmassa, ja tietysti se sorkka siellä lopussa oli aivan yhtä ihana juttu kuin aina ennekin. Hieno suoritus koiralta :)

Jäljestyksen jälkeen haettiin autosta varusteet mustikanpoimintaa varten, ja suht lyhyessä ajassa sain poimittua 3-4 litraa mustikoita kotiin tuomiseksi. Toffekin niitä mättäiltä rouskutteli, ja lopun aikaa se hoiti metsähoidollisia tehtäviään suurella hartaudella (eli silppusi risuja ja keppejä ) :D

Nyt on taas hyvä mieli koiralla ja emännällä, monta elämystä rikkaampana tämänk(kin) viikonlopun jälkeen!