Vuosi 2014 on saatu päätökseen. Loppuvuosi meni meillä Toffen kanssa hiljaista arkieloa elellen, näyttelyt jätin suosiolla ohjelmistosta pois, kun piti elokuussa karvoja ajella sen hotspotin takia. Myöskään kokeisiin ei enää lähdetty, ja metsästyksetkin jäi tänä(kin) vuonna muutamaan kertaan metsästäjän aikatauluista johtuen. Aikaa on kulutettu sitten vain lenkkeilemällä ja koirapainilla naapurin noutajakaverin kanssa.

Vuoden 2015 osalta saattaakin tulla sitten vähän vauhdikkaampi, ainakin jos koira ja emäntä pysyy terveenä ja rahatilanne suunnilleen vakiona. Näyttelykalenterin mukaan siedettävän ajomatkan päässä on lähemmäs 20 näyttelyä, niistä sitten pitäisi valita sopivimmat - tavoitteena olisi saada kymmenkunta näyttelyä käytyä tänä vuonna. Toivotaan, että hotspotit pysyy poissa ensi kesänä, ettei mene sitten kaikki kuviot sekaisin sen takia. Ensimmäiseen näyttelyyn olen jo ilmoittautuimsen laittanutkin, loput katson sitten yksi kerrallaan...

Myös luonntestissä käyminen houkuttelee kovasti, nyt kun koira alkaa olla henkisesti jo (muka) aikuinen. Täytyy katsella, milloin sopiva testipäivä löytyy, ja mahdutaanko jonnekin mukaan.

Mejä-kokeisiinkin on jo kova hinku, tänä kesänä yritetään saada se toinen AVO1 -tulos. Katsotaan miten käy :) Omaksi iloksi olen yrittänyt vähän noutojuttujakin treenata, ja sillä saralla tavoitteena on että emäntä pääsee johonkin Nome-kokeeseen alokasluokkaa seuraamaan. Jos sieltä saisi sitten taas intoa ja vinkkejä parempaan treenaamiseen. Aika hyvin Toffe omassa pihassa noutaa damit oikeasta suunnasta käskyillä eteen, oikea ja vasen. Mutta hyvin alkeellisella tasolla mennään, omaksi iloksi treenaillaan.

Mielenkiintoista nähdä, kun suunnitelmia ja tavoitteita on näinkin paljon, että mille asiat näyttää vuoden 2015 lopulla. Pääsemmekö tavoitteisiin vai tuleeko tästä ihan pannukakkua :)

Lotan%20puhelimen%20kuvat%20syksy%202014