Viime viikon sunnuntaina osallistuin Labradorinnoutajakerhon Kuopiossa järejstämään koulutukseen/luentoon "Noutajan peruskoulutus metsästäjän ja nome-harrastajan näkökulmasta". Luennolla esiteltiin, miten noutajapennun koulutus etenee luovutusiästä lähtien, sekä peruskoulutusta että noutokoulutusta käytiin läpi. Nyt kun oma koira on jo aikuinen, ei kaikkea voi lähteä samalla mallilla opettelemaan ja kokeilemaan. Ilokseni kuitenkin huomasin, että vaikka olen tällainen itseoppinut noutajaihminen, niin jotain on tehty oikeinkin, jos on monta asiaa opeteltu vähän väärinkin... Luennolla tuli kuitenkin hyviä vinkkejä ja ajatuksia, ja ehkäpä niitä voi sitten joskus kokeilla, jos talouteen toinen noutaja sattuisi tulemaan.


Torstaina oli sitten vuorossa Toffen "hemmotteluhetki", olin varannut ajan koirahierojalle, koska halusin kokeilla millainen vaikutus sillä on koiraan, varsinkin nyt kun takajalat on taas tärisseet tuon tuostakin. Hieronnassa Toffesta ei löytynyt mitään hälyttävää, lannerangassa ja reisien etuosassa oli lihasjumeja, jotka kylläkin taisi aika hyvin hieronnalla aueta. Toffe ei - yllätys yllätys - osannut olla ihan rentona hierojalla, vaan koko ajan olisi halunnut nuolla hierojaa ja toisaalta myös pyrki aina välillä nousemaan ylös. Kuitenkin käsittely sujui ihan ok vaikkei koira tuon rennompi ollutkaan. Tärinä ei ole vieläkään hävinnyt jaloista, sitä esiintyy edelleen kun koiran pääkoppa alkaa käydä kierroksilla tai kun se odottaa jotakin tapahtuvaksi. Katstoaan nyt sitten kevään aikana, jatkuuko tuo edelleen vai helpottaako jossain vaiheessa.


Tänään saatiin taloon fasaani, se on Toffelle ihan uusi tuttavuus. Ajattelin, että pitää siihen nyt pikku hiljaa totutella, kun piakkoin pitäisi ihan julkisesti myös fasaanien kanssa työskennellä. Vaan eipä Toffe tuotakaan lintua yhtään vierastanut, saman tien haisteli ja nappasi suuhunsa, kiikutti häntä heiluen pitkin taloa. Tuo on mukava piirre, ettei se vierasta riistaa, toistaiseksi on kaikki kelvannut (lukuun ottamatta kesähelteellä tien poskesta poimittua variksenraatoa).


Nyt siis jatketaan tätä kevättä jonkinlaisella nome-treenailulla, näyttelykehiin palataan ehkä sitten myöhemmin kun ulkonäyttelyt alkaa. Ja se luonnetesti - jospa sinne päästäisiin myös nyt kevään-kesän mittaan.