Kolmen viikonlopun koeputki päättyi Laukaaseen toukokuun lopulla. Tällä kertaa jännitystä touhuun toi Toffen etujalka, jota se jälkientekopäivää edeltävänä yönä alkoi ontua. Lähdin jälkientekoon vähän epävarmoin mielin, ja ilmoitinkin koepaikalla etten ole varma pääseekö Toffe sunnuntaina kokeeseen lainkaan. Halusin kuitenkin hoitaa jälkienteon, kun ei niin lyhyellä varoitusajalla ehkä olisi ketään tilallekaan saatu. Kyselin päivällä kotoa kuulumisia, ja vaikutti sille että ontuminen väheni päivän mittaan. Pakkasin varuilta kaikki tarvikkeet mukaan ja päätin, että katson aamulla ennen lähtöä otanko Toffen mukaan vai lähdenkö vain oppaaksi kokeeseen. Toffe oli jo lauantai-iltana sitä mieltä, että kotiin ei jätetä. Siinä vaiheessa kun pakkasin tavaroita sisältä auton kyytiin, oli salamatkustaja jo valloittanut paikkansa. Suostui sentään yöksi sisälle. Aamulla kun käynnistin auton, se istui auton oven vieressä vahtimassa, etten livahda yksin matkaan...

 

Lotan%20puhelimen%20kuvat%20062017%20810

 

Koska ontumisesta ei ollut tietoakaan eikä peräkonttiin hyppääminen tuottanut mitään ongelmia, niin päätin että koira saa lähteä kokeeseen. Päätös olikin onnistunut, sillä jäljestys sujui ihan normaaliin, reippaaseen tahtiin. Pusikoita kyllä taas kierrettiin, mutta jälki löytyi aina uudestaan ja yllättäen oltiinkin jo sorkalla, ilman yhtään hukkaa! Kauden tavoite siis täyttyi ja Toffen ensimmäinen voittajaluokan 1-tulos oli saatu! Tuomarina meillä oli Olavi Nurmiranta ja arvostelu meni näin:

Jäljestämishalukkuus: 6/6

Jäljestämisvarmuus: 10/12

Työskentelyn etenevyys: 8/10

Lähdön, kulman, makauksien ja katkon selvittämiskyky sekä tiedottaminen / kaadolla haukkuminen: 11/14

Käyttäytyminen kaadolla: 3/3

Yleisvaikutelma: 4/5

Yhteispisteet 42 ja tulos VOI1.

"Toffe tutkii lähtömakauksen. Osuudet mennään kaarrellen jäljen molemmin puolin. Katko-kulman koira selvittää jäljentekijän jälkiin turvautuen. Toinen kulma tarkasti, kolmas hieman laajalti rengastaen. Makauksista Toffe merkkaa kaksi, yhden ohittaa ja viimeistä nuuhkaisee. Kaato kiinnostaa.”