Tänään oli vihdoin se päivä, kun Toffe starttasi ensimmäisessä mejä-kokeessaan. Tiukille meni että päästiin mukaan, pari viikkoa sitten näyttelyn jälkeen Toffelta löytyi taas hotspottia, useammastakin kohdasta. Pahin tulehdus oli kaulalla, ja pelkäsin ettei se parane ajoissa koetta silmällä pitäen. Mutta niin vaan sain sen hoidettua, anti-doping -ohjeistuksen mukaan antibioottia/kortisonia sisältävät liuokset jätettiin pois viikko sitten, ja iho ehti parantua kuntoon juuri ajoissa! Näyttelyihin ei nyt kyllä ole vähään aikaan asiaa, kun piti ajella karvoja kaulasta ja takajaloista, mutta eipä niitä näyttelyitä kauheasti tälle syksyä olisi ollutkaan...

Eilen sitten ajeltiin valmiiksi koepaikalle, koska koe aloitettiin helteisten kelien takia aamulla jo klo 3.00. Yö meni vähän huonosti nukkuen, mutta eipä tuo suuremmin haitannut. Toffe sai jäljen numero 3, joka oli avoimen luokan viimeinen jälki. Pikkuisen sataa ripsautteli vettä, mutta keli oli jäljestämiseen aika mainio. Ja Perhon maastot oli kyllä minulle mieluiset, melko helppokulkuiset ja kauniitkin vielä. Toffen jäljesti mukavasti, vauhtia kyllä oli aika lailla ja sen takia se hieman haahuili välillä jäljeltä ohi, mutta huomasi itse että jälki katosi jonnekin ja löysi tiensä takaisin oikeaan suuntaan. Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen sen suoritukseen, ja tuomarinkin mielestä siitä voi tulla ihan hyvä jälkikoira :)

Tuomarin arvosteluja saatiin odotella pitkään, kun yhdelle oppaista tuli matkalla rengasrikko, ja sitten vielä yhdestä VOI-jäljestä tehtiin "protesti", ja tuomarin piti lähteä takaisin mittaamaan jäljen pituus. Mutta sitten kun arvostelut saatiin, ei ilolla ollut rajaa, Toffe sai tulokseksi AVO1, pisteitä kertyi 46!

Tässä Toffen kokeen arvostelu sekä koeselostus, tuomarina Aila Hauskamaa:

Jäljestämishalukkuus: 6/6

Jäljestämisvarmuus: 11/12

Työskentelyn etenevyys: 9/10

Lähdön, kulmauksien, makauksien ja katkon selvittämiskyky sekä tiedottaminen / kaadolla haukkuminen: 12/14

Käyttäytyminen kaadolla: 3/3

Yleisvaikutelma: 5/5

"Ensikertalaiset Lotta ja Toffe lähtevät jäljelle. Alkumakuu nuuhkitaan ja alkaa vauhdikas, vähän hosuvakin jälkityö, jota tehdään osin maa- ja ilmavainuakin käyttäen. Jokaisella osuudella tarkistuslenkit. 1. makuulle tullaan 5 m sivusta ja se jää merkkaamatta. 2. kulma ja makuu tarkasti merkaten. Kaadolle suoraan ja se kiinnostaa, otetaan mukaan. Hieno ensikertalainen, jota jarruttamalla saadaan tarkkuus lisääntymään."

Nyt olen väsynyt mutta onnellinen, uskalletaan lähteä kokeisiin joskus uudestaankin!

Elokuu%202014%20016%202-normal.jpg