Onpas edellisestä päivityksestä jo ehtinyt vierähtää pitkä aika! Nyt kirjataan sitten loput vuoden 2018 kokeet muistiin ja muiden nähtäväksi!

Kesäkuun 10. päivä oli vuorossa oman yhdistyksemme järjestämä mejä-koe Viitasaarella. Koeviikonloppu oli täynnä tohinaa luonnollisesti järjestelyjenkin toimesta, pientä lisäjännitystä toi myös nuori karhu, jonka pääsin tuomarin kanssa näkemään tietä ylittämässä koepäivän aamulla, kun ensimmäisten maastojen suuntaan ajeltiin... Pakko myöntää, että purkaessani aamun kahta ensimmäistä jälkeä tuli höpöteltyä itsekseen ja pidettyä tavallista enemmän meteliä, jotta karhu osaa varmasti kiertää minut kaukaa!

Koepäivä oli poutainen ja lämmin, meille arpaonni toi jälleen kerran sen päivän viimeisen jäljen suoritettavaksi. Alkumatka eteni ihan mukavasti ja kutakuinkin jälkeä pitkin, mutta sitten tultiin vähän kosteammalle seudulle, jossa meni myös isohkoja ojia, joiden mutaisilla pohjilla näkyi paljon hirvenjälkiä. Kuinka ollakaan, Toffe päätti vaihtaa verijäljen sorkanjälkiin, ja niinpä toisen osuuden lopulla tuli ensimmäinen hukka. Palautus verijäljelle, pieni matka sitä seuraten ja katkokulman rengastusta, kunnes ne aiemmin löydetyt sorkanjäljet kuitenkin veivät voiton ja tuli saman tien toinenkin hukka. Palattiin kulman jälkeisen osuuden alkupätkälle, sitä vähän matkaa ihan mukavasti edeten kunnes Toffe lähti taas jäljen sivuun ja kolmas hukkahan siitä tuli. Koe keskeytyi ja matkaa jatkettiin harjoitelleen kaadolle. Matkalla yhden mättään kohdalla Toffe selvästi reagoi johonkin ja sitä piti houkutella etenemään mättään toiselle puolelle, kävi mielessä että lieköhän se karhu oli siinä aamun aikana kulkenut? Enpä tiedä, mutta jotain erikoista siinä kohdassa kuitenkin oli.

Tässä vielä kokeen arvostelu, tuomarina Kari Muje (pisteet luonnollisesti 0 ja tulos VOI0).

"Hyvin ohjatusti ja merkaten jäljelle. Toffe jarrutetaan sopivaan vauhtiin. 2. osuuden lopulle tullaan hyvin jälkiuraa, sitten poiketaan hirven jäljille hukkaan. Palautus, tullaan katkolle, jota Toffe alkaa rengastaa, mutta äskeinen hukkasuunta vie Toffen uudestaan. Palautetaan veren alkuun ja 3. osuus yli puolivälin tarkasti. Sitten taas ripeästi sorkkajälkiä hukkaan ja koe keskeytetään. 3 makuuta Toffe merkkaa hyvin. Tarkkaa työtä, tuore riista vei tuloksen."

Koepäivän päätteeksi kotona Toffe auttoi lajittelemaan pyykkipojat, vähän väsyneellehän tuo vaikutti... 

 

IMG_20180611_170258.jpg