Toukokuisten kokeiden jälkeen päätin kokeilla Toffelle parin viikon kipulääkekuuria. Takajalat tärisevät edelleen, ja kun ei koskaan ole kipulääkkeiden vaikutusta siihen asiaan kokeiltu, niin halusin testata senkin vaihtoehdon. Lääkitys ei vaikuttanyt tärinään mitenkään, mutta kuurista aiheutui meille dopingmääräysten takia vähän pitempi tauko kokeitten osalta... Kesää vietettiinkin pitkälti metsässä lenkkeilen ja koirapojat temmelsivät paljon pihalla keskenään.

IMG_20170608_141325.jpgIMG_20170610_104237.jpgIMG_20170705_172738.jpg


Kun lääkekuurin päättymisestä oli kulunut riittävästi aikaa, suunnattiin taas mejäilemään. Päästiin mukaan Vesangalle iltakokeeseen. Koe meni ihan mukavasti, harmillisesti taas tuoreet riistanjäljet sotkivat vähän koiran ajatuksia ja hienosti alkanut jäljestys muuttui puolivälissä haparoivaksi. Toffe oli taas illan viimeinen koira jäljellä, ja sen kunniaksi saatiin pitää kaatona ollut kauriin sorkka. Evästen syönnin ja tulosten luvun ajaksi jätin sorkan Toffelle peräkonttiin, ja kotiinlähtövaiheessa kauhukseni huomasin, ettei sorkkaa enää olekaan! Toffe oli rouskutellut sen suihinsa karvoineen ja kynsineen päivineen... Kotona syötin sille tankoparsaa, että tulisi yhtä sujuvasti ulos toisesta päästä kuin oli mennyt sisäänkin :)

Tässä vielä kokeen tulokset, tuomarina Tuula Svan:

Jäljestämishalukkuus: 5/6

Jäljestämisvarmuus: 6/12

Työskentelyn etenevyys: 6/10

Lähdön, kulman, makauksien ja katkon selvittämiskyky sekä tiedottaminen / kaadolla haukkuminen: 11/14

Käyttäytyminen kaadolla: 3/3

Yleisvaikutelma: 4/5

Yhteispisteet 35 ja tulos VOI2.

"Hyvä ohjattu lähtö ja Toffe aloittaa maavainuisen jälkitarkan jäljestyksen. Kaksi ensimmäistä osuutta aivan jälkitarkasti makaukset myös näillä osuuksilla osoitetaan hyvin. Kaksi ensimmäistä kulmaa laajalla tarkastuslenkillä. Kolmannella osuudella ajaudutaan jäljen sivuun, sitten paluujäljelle ja jälleen kauas jäljestä ja tuomitaan hukka. Puhdas jälki, josta kulmalle, jolla katko, siellä laajalla lenkillä viimeiselle osuudelle. Vähän ennen kaatoa vielä laajat lenkit jäljen sivuun. Kaksi viimeistä makausta jäi osoittamatta, mutta kaadolle sivusta joka kiinnosti. Hieno alku, mutta loppuosassa puurtamiseksi, mutta lopulta kuitenkin tehtävä saadaan suoritettua.”