Toffe täytti pari viikkoa sitten jo neljä vuotta. Alkaa tuntua sille, että se on ehkä niin aikuinen kuin vain holtiton labradori voi olla. Kotioloissa turhat hötkyilyt on jääneet aina vain vähemmälle, vieraassa seurassa ikä ei kyllä ole saanut aikaiseksi mitään kehitystä...

Toffen syntymäpäivän ilta kruunautui suureen ja - ainakin omistajan kannalta - kauan odotettuun tapahtumaan, kun perheeseen saapui toinen koira. Monien tutkailujen ja pohdintojen ja keskustelujen jälkeen rotuvaihtoehdot karsiutui aika vähiin. Joko toinen labradori, mieluiten sekalinjainen (ns. dual purpose), tai sitten entlebuchinpaimenkoira. Entlebuchissa houkutteli sen muitten ominaisuuksien lisäksi myös labradoria hiukan pienempi koko. Kun kriteerit täyttävä entlebuchi-pentue nyt sitten syntyi ja siitä meille passeli pentu löytyi, niin rotuvalinta oli tältä erää lukkoon lyöty. Ehkäpä se toinen labradorikin vielä joskus tulee, mutta kolmea koiraa ei kyllä meille kerralla mahdu :)

Eli Toffen seurana asustaa nyt jo reilun kahden kuukauden ikään päässyt entlebuchinpaimenkoirauros Eppu, oikealta nimeltään Zaphalayaz Odin. Aika näyttää, tuleeko tästä jatkossa Toffen ja Epun yhteinen blogi, vai saako Eppu ihan oman areenansa. Mukavaa on kuitenkin koirapoikien yhteistä taivalta seurata, hyvin tulee pojat toistaiksi juttuun!

13221394_10154233377284116_5600738176861