Viime viikonloppuna oli Multialla Keski-Suomen Noutajakoirayhdistyksen järjestämä mejä-koe, jossa Toffe siis starttasi ensimmäistä kertaa voittajaluokassa. Yksi lyhyt treenijälki ehdittiin tehdä, noin 500 metriä yhdellä tavallisella ja yhdellä katkokulmalla. Treenijälki meni mielestäni vähän huonosti, olin ehkä itsekin vähän hermostunut ja koira yritti välillä mennä metsässä omia menojaan...

Koeviikonloppu oli kaikkinensa mukava, kelit suosi ja koepaikalla oli tuttuun tapaan mukavaa porukkaa ja järjestelytkin toimi moitteettomasti. Sekä molemmat jäljet joita olin tekemässä että myös Toffen koejälki olivat mukavassa maastossa. Varsinainen koe meni meiltä mönkään, kun hyvissä ajoin ennen puolta väliä Toffe bongasi jäljen vierestä hirvenjäljet ja lähti touhokkaana niitä jäljestämään. Hukkahan siitä tuli, kun ei se sieltä malttanut jäljelle palata. Tuomari vei meitä vähän matkaa eteenpäin jäljellä, kohtaan hieman ennen toista makuuta, mistä otettiin uusi lähtö, mutta hetken kuluttua sama homma. Ilmeisesti ne hirvenjäljet meni siinä verijäljen vieressä saman suuntaisesti, joten Toffe lähti taas niitä seuraamaan. Ja taas hukkaan asti. Tuomari vei meitä taas jäljellä vähän eteenpäin ja lähdettiin yrittämään vielä kerran. Melko pian tuli vastaan katkokulma, hetken Toffe mietti että mitä tässä tapahtui - ja sitten taas suoraa päätä eteenpäin, taas kerran hirvenjäljille. Mentiin varmaan sata metriä eteenpäin suoraviivaisesti, kunnes kuulin selkäni takaa tuomarin huudon, että eiköhän lopetella tähän. No juu, kyllä se minulle passasi, sen verran oli nyt Toffella hirvestys päällä. Lähdettiin porukalla kulkemaan jälkeä kaadolle päin, ensin oppaan ja tuomarin johdolla, mutta koska jälki oli tosi hyvin piilomerkattu ja matka eteni vähän vaivalloisesti, päätti tuomari että laitetaan nyt kuitenkin koira joukon kärkeen johtamaan meidät pois metsästä. Ja hienostihan Toffe sitten jäljestikin loppumatkan, viimeinen kulma meni tosi nätisti oikomatta, ja muutenkin se pysyi jäljellä hyvin. Samaan aikaan olin tyytyväinen että kyllä koira homman osaa kun ei häiriöitä ole, mutta toisaalta harmitti että ne hirvenjäljet sattui siihen niin lähelle, ja tulosta ei tullut... No, pitää syksyn ja kevään mittaan etsiä hirvipitoisia treenimaastoja, jospa ensi vuonna sitten saataisiin ihan oikea tuloskin. Tälle syksyä en enää ajatellut kokeisiin mennä, nyt mietitään muita juttuja.

Tässä Toffen pisteet ja koeselostus:

Jäljestämishalukkuus: 0/6

Jäljestämisvarmuus: 0/12

Työskentelyn etenevyys: 0/10

Lähdön, kulman, makauksien ja katkon selvittämiskyky sekä tiedottaminen / kaadolla haukkuminen: 0/14

Käyttäytyminen kaadolla: 0/3

Yleisvaikutelma: 0/5

Yhteispisteet 0 ja tulos VOI0.

"Reipas lähtö ja jäljestys. Ensimmäinen kulma tarkasti, makuu myös. Ennen toista makausta hirven jäljille - hukka. Jäljelle tuotuna melkein heti takaisin hirven jäljille, toinen hukka. Katkokulmalta yli ja jälleen hirven jäljille. Koe keskeytetään. Annetaan kuitenkin koiran jäljestää loppuun."

Ja tuomarina kokeessa oli Hannu Palonen.